Pozdravljeni!

Stran www.dirtyskunks.org je namenjena obveščanju širšega kroga poslušalcev alternativne glasbe o dogodkih, ki se odvijajo v okviru koncertnega cikla Dirty Skunks, katerega izvaja Kulturno društvo Veseli dihurčki. Koncertni cikel Dirty Skunks podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana, prav tako pa moramo omeniti trgovine Obsešen, ki nas občasno zalagajo s svojimi artikli, ter seveda dvorane, brez katerih ne bi imeli pogojev za izvedbo vam namenjenih koncertov: Gala Hala, Channel Zero, Orto Bar, Kino Šiška
Tekom koncertne sezone nas lahko vsako soboto obiščete tudi v Orto Baru, kjer organiziramo tradicionalne metal večere!

Koncertni cikel Dirty Skunks uničuje vaše ušesne brbončice že od leta 2002. Od tedaj smo organizirali že prek 300 koncertov (okoli 600 različnih glasbenih skupin) raznovrstnih alternativnih glasbenih žanrov (metal, hardcore, punk …). Namen koncertnega cikla je mladini in mladim po srcu predstaviti in približati lepši del subkulturnega življenja ter preko glasbe kontrirati sovraštvu, frustracijam in vsem negativnim atributom, ki se proizvajajo v moderni družbi.

V upanju, da vas s ponudbo nismo nikoli razočarali in da se boste udeležili čim več naših prireditev!
- Ekipa KD Veseli dihurčki/Dirty Skunks


(KD Veseli dihurčki smo in bomo še naprej sodelovali s kar nekaj drugimi organizatorji v Sloveniji: Društvo KAPA, ŠKUC Buba, Master of Metal, ROPOT Vidmar, Channel Zero Crew, Paranoid ekipa … Oglejte si tudi njihovo koncertno ponudbo!)

V namen proslavitve naše 10. obletnice, februarja 2012, smo v zgolj desetih dneh (smo se pač spomnili tik pred zdajci) posneli tudi kratki dokumentarni film o KD Veseli dihurčki oz. Dirty Skunks z naslovom Dekada smrada, ki si ga lahko ogledate, če nas želite bolje spoznati!
Dokumentarec skozi oči dolgoletnih sodelavcev in prijateljev predstavlja delo in trud dihurjev Črta in Mateja ter njun nesebični prispevek alternativni glasbeni sceni. Zgodba nas popelje od samih začetkov organizacije do sedanjosti, pri tem pa se dotakne tudi številnih preprek, s katerimi se je soočala tekom desetletja intenzivne aktivnosti. Dekada smrada obiskovalcem koncertov predstavlja odličen vpogled v zahtevno delo organizatorjev in razkriva vidike, o katerih se marsikomu sploh ne sanja.