VERSUS

Bio:
VersusSkupina nastane leta 2005 v Novem mestu. Prvo leto je zgolj zaprta v zaklonišce, kjer ustvarja glasbo, predvsem skozi improvizacijo. Kot taki se predstavimo tudi na enem izmed jamov v novomeškem LokalPatriotu. Leta 2006 smo se prijavili na razpis za Rock Otocec, kjer smo navdušili z glasbo, ki je bila v tem koncu že skoraj pozabljena. Za tem pride do menjave bobnarja in skupina zacne z resnejšim delovanjem in postavljanjem okvira za plošco z avtorsko glasbo.
Glasba, ki jo igramo, je obarvana v stilu vzpona ameriškega rocka in grungea v zacetku 90. let. Skozi komade se prepletajo zanimivi kitarski riffi, podkrepljeni s polnimi bas linijami in dinamicnim bobnanjem, vse skupaj pa zakljucuje visok, na trenutke kricec vokal, s katerim pevec-kitarist podkrepi glasbeno podlago. Glavna znacilnost vsega kar ustvarjamo pa je energija, ki nastaja med nami in se prenaša na poslušalca.
V zadnjem letu je za nami veliko uspešnih koncertov, nastop na nacionalki, zmaga po izbiri obcinstva na Simply the best contestu, uvrstitev na Rock Otocec, ter priprava koncertnega DVDja, ki bo kmalu na voljo.
Pripravljamo se tudi na snemanje plate, ki se ga lotimo poleti.
Versus Website
Versus @ MySpace