TITO’S BOJS

Bio:
Tito's bojsTito's bojs su se prvi put okupili u januaru daleke 1999. godine, a nakon par izmjena u sadašnjem sastavu od 2018. nastupaju : Neno - pjeva a ponekad svira frulu i gitaru, Robi - bubnja, Percho - svira gitaru i Seba - svira bas.
Iza sebe imaju 3 dugosvirajuća albuma ("Electro Istra" iz 2002., "Picajolo" iz 2007., "Schpitzöck!" iz 2014.) izdanih za neovisne etikete, te 2 EP CD-a ("Fajv Lajv" iz 2001. i "Glupača EP" iz 2008.). 2014. je izašao njihov treći album “Schpitzöck!“ ( Založba Radio Študenta), sniman u Ljubljani, na kojem im na jednoj pjesmi gostuje i legendarni Franci Blašković - Gori Ussi Winnetou (inače, ovo je već treća pjesma na kojoj tito's bojsi i Franci Blašković surađuju). Zapaženu promociju tog albuma imali su u zagrebačkoj Tvornici Kulture gdje su pružili podršku velikanima punkrocka, bendu Stiff Little Fingers koji su također te 2014-te bili na promotivnoj turneji svoje nove ploče “No Going Back”.
Pjevač benda Neno pokreće 2015-te godine inicijativu da se snimi i objavi tribute kompilacija kultnim istarskim punkrockerima “KUD Idijoti” pa tako u dve godine rada uspijeva okupiti, savjetovati i uspješno producirati sve mainstream punk i rock bendove na Balkanu i neke od veličina ex-Yu scene. Na kompilaciji koja napokon izlazi 2017-te u izdanju srpske izdavačke kuće Nocturne, rame uz rame sviraju Dubioza Kolektiv i Pankrti (prvi materijal snimljen u periodu od 25 godina), S.A.R.S i Lačni Franz, Psihomodo Pop i Hladno Pivo, Goblini i mnogi drugi. Album “Za Tebe” - a tribute to KUD Idijoti biva proglašen izdanjem godine na srpskim alternativnim rock i punk listama. Tito’s bojs su također zastupljeni na kompilaciji sa obradom pjesme “Sjaj” a to je ujedno i prvi novi materijal benda objavljen nakon izlaska poslednjeg albuma.
Tito's bojs su jedan od bendova koji je teško utrpati u bilo kakve žanrovske fioke, ali možemo reći da su uspjeli sublimirati sve značajke prepoznatljivog zvuka gitarističke Istre te kroz razne saradnje dobili potvrdu veterana poluotočke scene za ulazak u prvu ligu istarskog a tako i balkanskog rocka i punka ( Gori Ussi Winettou, KUD Idijoti, Fakofbolan, Gustafi ). Beskompromisna politička poezija puna filmskih, književnih, političkih citata i referenci te sabijena, gusta crossover svirka prošarana inteligentnim gitarskim riffovima i eksplozivnim promjenama ritmova jedna je od bitnih odlika ovoga dinamičnog benda sa ključem, koji kao pravi politički disidenti više sviraju "vani" nego kod kuće, tako da su osim u Hrvatskoj, nastupali i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Vojvodini, Austriji, Švicarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj i Italiji.
Od značajnijih koncerata i festivala treba izdvojiti Punk Island u Slovačkoj na kojem su svirali zajedno sa punk legendama Sham 69 i Menace, zatim Complete Control Festival u Parmi gdje su svirali sa legendarnim britanskim bendom Angelic Upstarts (to je bio tito’s bojsima i Angelic Upstartsima drugi zajednički koncert u karijeri ) i HC legendama Raw Power. Što se tiče Balkana odsvirali su zajedničke koncerte sa skoro svim underground i mainstream bendovima, od Hladnog Piva do slovenskog Niet, od Psihomodo Popa do splitskog T.B.F-a, tako da su dobro znano ime na regionalnoj glazbenoj sceni a njihov najzapaženiji koncert je svakako bio 2009. u Zagrebu, kad su ih za svoju predgrupu osobno izabrali megapopularni kalifornijski punkeri the Offspring, što govori o kvalitetu ovog iznimnog istarskog multikulti benda.
Fucking killer punk rock!! – kako je simpatično oduševljen svirkom i tito’s-ima izjavio Noodles, legendarni gitarist the Offspringa.
Tito's bojs @ Facebook