THE GREAT DECEIVER

Bio:
The Great DeceiverVsak pravi metal fan zagotovo ne more mimo imena At The Gates. Že ko so obstajali so se spogledovali z bolj hardcore/punk zvrstjo, pa čeprav samo prek crusterskih nalepk na kitarah. Po razpadu banda se je del banda odločil nadaljevati svojo pot v The Haunted, frontman banda, Thomas Lindberg Tompa, pa se je odločil, da se ne bo več upiral svojim punk koreninam in začela se je bogata epopeja, ki nam je nanesla med drugim tudi bande kot so Skitsystem, Disfear in pa seveda The Great Deceiver. če so Skitsystem in Disfear v bolj crusterskih vodah, so The Great Deceiver malce upočasnili ritem, ki smo ga bili vajeni pri At The Gates, in začeli spretno mešati hardcore in metal na nek samosvoj in originalen način.
Prvo izdajo jim je založila slavna ameriška založba Trustkill, ki jo zagotovo vsi poznate po znamkah kot so Walls of Jericho, 18 visions, Bleeding through in mnogi drugi, zadnje izdaje pa so The Great Deceiver izdali na metal velikanu, Peaceville Records, ki ima na grbi mnoga metal imena svetovnega formata ala Dark Throne, My Dying Bride, Katatonia, Anathema, Autopsy in tako dalje.
Za vse, ki si želijo česa originalnega v metal žanru ali pa bi radi le spili kako pivo s Tompo, zagotovo je to event, ki ga ne smete zamuditi!
The Great Deceiver Website