TERMINAL DISEASE

Bio:
Terminal Disease Terminal Disease je metal glasbena skupina iz Zagorja ob Savi, ki je s svojim delovanjem začela leta 1998, ko so se lokalni mladci zbrali in začeli žgati metal. Glasbeno ustvarjanje je iz leta v leto raslo in se razvijalo, paralelno s številom koncertov. Na sami poti so se pojavljali problemi s prostori za vajo ter s samo zasedbo, ki se je nekajkrat spremenila.
Leta 2010 se je začelo zadnje, najnovejše obdobje benda. Bovhcu (vokalist/kitarist, stalni član skupine) in Želvaku (bobni) se je pridružil basist Mirko Vresk. Prevetrena tričlanska zasedba je ohranila temelje in rdečo nit preteklega delovanja, obenem pa delovala sveže, z novimi idejami in energijo, ter tako pridobila pozitiven odziv publike, ki pomeni še največ. Poleti 2011 je, s pomočjo prijateljev, nastal demo s petimi pesmimi, ki so dostopne tudi na spletu. Enodnevno snemanje, je bilo zgolj povod in motivacija za nadaljnje delo.
V letu 2012 je Mirko zapustil bend in že po nekaj mesecih je njegovo mesto na basu zapolnil Kristian. V drugi polovici leta 2013 je zasedba postala štiričlanska z Gašperjem Prašnikarjem na drugi kitari, in januarja 2014 je na dvodnevnem snemanju že nastal nov demo z devetimi pesmimi. Že nekaj mesecev kasneje pa je Gašper zapustil bend, vseeno so preostali delali naprej in tudi izvedli nekaj koncertov. Kmalu zatem, v drugi polovici leta 2014, pa je mesto druge/solo kitare prevzel Samo Poredoš.
Vadimo v Zagorju ob Savi, v prostorih mladinskega centra. Kvaliteto poleg same energije postavljamo na prvo mesto, tako da želimo tako tehnično kot kreativno, s svežo energijo - popestriti naše izdelke, s tem pa okužiti in zadovoljiti marsikateri ušesni mešiček. Našo zvrst bi opredelili preprosto, kar kot metal, saj je skozi poslušanje možno slišati vplive različnih zvrsti - thrash, death, industrial, metalcore... Želimo si čim več koncertov in novih priložnosti, zato vse pristaše metala in dobre glasbe - vabimo na koncerte... Se vidimo tam!
Terminal Disease @ Facebook
Terminal Disease @ SoundCloud
Terminal Disease @ YouTube