SWEET SORROW

Bio:
Sweet SorrowLeto nastanka sega, v sedaj že, nostalgično obdobje sredi 90-ih, kjer se je ljubljanski peterec prvič predstavil v heavymetalski luči; l. 1998 prihaja Breaking The Silence. Na prehodu novega tisočletja se omenjen podžanr sreča s, še bolj, melodičnim, švedskim slogom, ko domači glasbeni producent Toni Jurij sproducira On Life and Death – posebnost tiči v staroangleškem, ter prvič, domačemjeziku.
Trilogijo zapolni »pankrtski« album, Northland (2006), ko založniške pozornosti pač ni bilo. A domači kvintet, že vajen d.i.y.-ja, poskrbi za skorajda kompletno člansko preobrazbo in se vse bolj premika proti melodičnim, skandinavskim vodam glasbenega kovinostrugaštva, kar je najbolj slišno na četrtem, tokrat uradnem albumu 1000th Millenium (Negligence Studio/KUD FP) koncem prvega desetletja novega tisočletja.
Težkorokovski-metalski zasedbi, ki je ne zmotijo številne članske rošade ter slogovne preobleke, se v prihajajočem letu obeta zvrhan koš žgočih novosti na poligonih mnogoboštva, okoli enega ognjišča, in seveda, poganke in pogani, to je Sweet Sorrow.
Sweet Sorrow @ Facebook
Sweet Sorrow @ YouTube