START AT ZERO

Bio:
SLO:
Start at ZeroSkupino Start At Zero sestavljajo mladi fantje iz Ajdovščine, mesta, kateremu priprada prav posebno mesto v slovenski ter tudi širši Hardcore punk sceni.
Začetki benda segajo v poletje 2012, ko so se fantje zbrali z željo po ustvarjanju avtorske punkrock glasbe ter predstavljanju le te po raznih koncertih.
Do sedaj so nastopili na več manjših koncertih po Sloveniji pa tudi v tujini. V začetku marca 2014 so imeli vikend turnejo po Avstriji skupaj z Američani Arms Aloft. Konec aprila in v začetku maja pa so se skupaj z lokalnimi gusarji Real Life Version odpravili na 10-dnevno turnejo po balkanu in srednji Evropi. Obiskali so Bosno, Srbijo, Makedonijo, Romunijo, Madžarsko, Slovaško in Češko.
V slabih dveh letih so svojo vztrajnost in glasbeni entuziazem združili v lepo število novih skladb in izdali album z naslovom Facing Insanity.
Njihovi koncerti so polni energije, besedila skladb pa odsevajo tako družbenokritične kot osebnoiozpovedne teme, obravnavajo pa tudi položaj mladih v družbi.

ENG:
Start at Zero line-up consists of young guys from the town of Ajdovščina, which holds a very special place within the hard-core punk scene in Slovenia and abroad. The band’s roots date back to the summer of 2012, when the guys were brought together by a wish to make their own punk-rock music and to present it at various concerts. They have already done several smaller gigs. During the last 2 years, they have managed to join their persistence and their musical enthusiasm to come up with a nice collection of new songs. Their gigs are packed with energy, and their lyrics reflect upon both socially critical and personal themes while also addressing the role of young people within the society.
Start at Zero @ Bandcamp
Start at Zero @ Facebook
Start at Zero @ YouTube