RADIOSTORM

Bio:
SLO:
RadiostormSkupina Radiostorm je svojo glasbeno pot pričela leta 2007. Kmalu po začetku so nastale prve priredbe znanih in uveljavljenih skupin (The Hives, Pennywise, Ramones) ter se ustvarili tudi prvi avtorski komadi. Skozi mešanico različnih glasbenih stilov so svojo pot našli v punk rocku. Sledili so prvi nastopi v lokalnih mladinskih klubih, kmalu pa so izkusili tudi utrip večjih odrov (Klumpanje, Rock Jernejevo, Šentrock, ipd.). Igrali so že s številnimi skupinami, med drugimi tudi Elvis Jackson, President Fetch, Dubioza Kolektiv, Res Nullius itd.. Z avtorskim komadom so se kot prva slovenska skupina uvrstili tudi na kompilacijo ameriške založbe Scratch magazine, ki je bila distribuirana po celotni zvezni državi Kaliforniji.
V lanskem letu so posneli prvi singl in hkrati tudi dva videospota z naslovom Life version in About. Ta dva napovedujeta tudi prihajajoči album pod okriljem založbe Multi Records.
Album z naslovom The Chaos Station predstavlja osem obetavnih pesmi, ki predstavljajo problematiko vsakdanjega življenja in protest proti današnjemu režimu. V njihovih pesmih ne najdemo samo tipične punk rock akorde, temveč tudi druge različne glasbene vplive kot so metal, ska in hardcore. Ravno takšni vplivi so popestrili njihov album in ustvarili raznolike poslušljive pesmi.
V mesecu maju 2012 so Radiostormovci ponovno pripravili slovensko-avstrijsko turnejo pod naslovom Punk goes Hardcore Austria Slovenia Tour 2012. V okviru omenjenega koncertnega maratona so se odvijali nastopi po avstijskih in slovenskih klubih. Turneji so se pridružili tudi slovenska skupina Cops on bikes ter avstrijska skupina Within the tides.
Skratka: Radiostorm je obetavna domača punk rock skupina z odličnim prvim albumom. Album je vreden nakupa, dostopen pa je na njihovi facebook strani. Priporočamo ga predvsem tistim, ki se najdejo v hitrih ritmih ter ljubiteljem kalifornijske deskarske hardcore punk elite.

ENG:
Hello, we are band called RadioStorm from Slovenia. We are playing a new punk rock generation music- something between pop, rock and punk. You can see that in our country there is not only balkan music, but also great punk rock bands.
Band members: Hubert- vocals; Andrej- solo/rhytm guitar; Jaša Šrot- solo/rhytm guitar; Toni- bass guitar; David- drums.
We are making some new songs at the moment to play them at the concerts in THIS YEAR. So if you would like to hear us in your city, please let us know!
Radiostorm Website
Radiostorm @ Facebook