PUPPETZ

Bio:
Člani skupine Puppetz prihajajo iz Krškega in Novega mesta. Fantje so se spoznali na malce nenavaden način, in sicer prek internetnih "chat" programov. Že ob izmenjavi prvih besed so ugotovili, da imajo podobne poglede na glasbo. Želja po ustvarjanju glasbe in druženju je premagala fizično razdaljo med njimi in tako je nastal bend. Kitarist Nejc, "kričač" Puhi (Bojan), bobnar Blaž in basist Jani so bili prvotni člani skupine, dokler se jim v upanju širjenja spektra njihove glasbe ni poleti '04 pridružil še drugi kitarist Miha.
Vsem članom zasedbe pomeni bend in glasba na splošno veliko več kot le hobi. Člani so že od malih nog odraščali z glasbo in z vsemi trendi, ki jih je le-ta sproti prinašala. Njihova glasba tako vsebuje veliko popularnih trendov, ki pa jih sproti oblikujejo po svoje ter tako ustvarjajo svoj značilen slog. Njihova glasba ne predstavlja vsakega posameznika v zasedbi, temveč deluje kot enotna celota, pri kateri so imeli zraven prste vsi člani benda. Njihova želja je, da bi v svet glasbe vnesli nekaj novega, energičnega ter melodičnega, kar bi pritegnilo množico poslušalcev vseh zvrsti, ki se mešajo v njihovi glasbi.
Komade bi lahko opredelili v zvrst nu-metala z dodatkom melodičnega vokala in elektronskih ritmov. Par besedil je napisanih v angleščini, vsa ostala pa so v slovenskem jeziku. Čeprav ostaja izvor njihovega imena skrit, se včasih resnično počutijo kot lutke na vrvicah, s katerih nitmi upravlja glasba.
Največ jim pomeni predstavitev čim večji množici ljudi ter seveda pozitiven odziv. Vsem članom največ pomenijo koncerti, saj lahko tako vzpostavijo pristen stik s poslušalci. Nanje se skrbno priprav(lja)(i)jo in potrudijo, da vse poteka gladko ter z minimalnim številom napak. Njihovi največji želji pa sta brez dvoma uspeh in prepoznavnost.
Fantje se zavedajo, da živijo v kraju, kjer se nove stvari (še posebej na področju glasbe) odvijajo zelo počasi. Zato je uspeh in posledično pridobitev založbe toliko težji podvig, saj njihova glasba ne spada pod nalepko "komerciala". Želja je tudi prodor na tuji trg, vendar je njihov prvi cilj osvojitev domačega.