MARŠALI

Bio:
MaršaliZačetki rock skupine Maršali segajo v leto 1995 ko se je v Beričevem prvič zbralo pet najstnikov, ki je poprijelo za inštrumente. V dvorani Kmetskega doma so začeli s preigravanjem starih rock uspešnic. Pred prvim nastopom, ki je bil Vodicah pri Ljubljani so si izbrali ime Maršali. Prvo zasedbo Maršalov so sestavljali Gregor Kovač (vokal), Žiga Polič (kitara), Rok Velepec (kitara), Tomaž Novoselič (bas) in Uroš Milješič (bobni).
V obdobju, ki je sledilo, je skupino zapustil pevec, ki ga je zamenjal Žiga in nato Sašo Novoselič, nato pa še bobnar, katerega je zamenjal Peter Potočnik. V letu 2000 sta se Maršalom priključila Uroš Petrovski (vokal) in Matevž Pavčnik, ki je zamenjal Poliča. Leto dni kasneje pa se je kot zadnji k tej zasedbi pridružil Gregor Bregar.
V lanski jeseni pa je prišlo do najnovejše podobe Maršalov in sicer:
Uroš Petrovski - vokal, akustična kitara
Matevž Pavčnik - kitara
Gregor Bregar - bobni
Andraž Gliha - kitara
Gregor Dovjak - bas
Ekipa ima za seboj več kot 100 koncertov po Sloveniji. Naj samo naštejem nekaj najpomembnejših, to so Cafe Manana v Kranju, Emonska Klet in KMŠ Ljubljana, Groš, Grosuplje, MC Brežice in Trebnje. Bili so tudi pobudniki in glavni izvajalci vse bolj prepoznavnega Dneva mladih v Dolu pri Ljubljani. Radi pa se odzovejo tudi na dobrodelne prireditve, kot je tradicionalni koncert v Domu dva topola Izola in v Pediatrični kliniki v Ljubljani.
V zadnjem času pa vse bolj pogosto igrajo tudi svojo avtorsko glasbo. Prav z dobro izvedenim polurnim nastopom z lastnimi skladbami so se pomerili v konkurenci 114. skupin za nastop na festivalu Rock Otočec 2005. Na obeh izborih (na lokalnem predizboru v Beričevem in nacionalnim izboru v Slovenjskih Konjicah) na katerih so nastopili so zasedli prvo mesto in le to jih je vodilo na omenjen festival, kjer so se predstavili na glavnem odru. V letošnjem letu pa so postali zmagovalci tekmovanja Simply The Best v Grosupljem.
V letošnjem letu je glavno vodilo Maršalov studijsko snemanje avtorskih komadov, ravnokar se je posnel prvi videospot, vse to z namenom preboja iz medijske anonimnosti ter koncertiranja po večjih koncertih.
Maršali Website