LADY'S FIRST

Bio:
Lady's FirstSkupina Lady's First prihaja iz Bleda. Čas njenega nastanka sega v leto 1998, ko se v blejskem klubu Gleam Art zberejo kitarist Andrej Božic, basist Nace Hladnik in bobnar Robert Gogala. Po nekaj vajah se jim pridruži še vokalist Domen Guzelj in v tej zasedbi bend deluje slabo leto. V želji po dobri glasbi fantje išcejo še drugega kitarista. V njihove vrste pristopi še kitarist Tomaž Frelih. V taki zasedbi delujejo do leta 2003, ko jih zapusti basist. Fantje nato vadijo brez basista, na koncertih pa jim na pomoc priskoci Andrej Cufar, clan skupine Obidil. V letu 2004 pa se v skupini zgodijo korenite spremembe. Zapusti jih kitarist Andrej Božic in skupina ostane brez enega gonilnih clanov. V drugi polovici leta 2004, pa se skupini pridružita dva nova clana, basist Jure Bicek (Supernova) in kitarist Miha Oman (Asession).
V svojem obstoju, je imela skupina Lady's First preko 100 koncertov po večjih in manjših prireditvah v Sloveniji in koncert v sosednji Avstriji leta 2003, kamor je bila povabljena kot predskupina skupine Short People. Eden odmevnejših koncertov doma, je bil zagotovo v Ankaranu pod organizacijo MK Red Eye, na katerem se je zbralo okoli 3000 ljudi. Pravi R'N'R žur! Čez nekaj mesecev je zaradi spleta okoliščin skupino zapustil bobnar Robert Gogala - GOGI in zamenjal ga je Miha Plesničar - FLEŠO, ki je že v preteklosti igral z Miha Omanom v skupini Asession. Prihod novega bobnarja vse skupaj malo vpočasni. Ves ta čas nastajajo novi komadi 911, High Machine, The Way of the Old in Prazna Cesta, katere lahko slišite pod rubriko MP3, trenutno pa sta v nastanku dva nova komada in sicer Nisi Ti ter Lady avtor Miha Oman. Tako stvari tečejo naprej, vrstili so se številni koncerti v Logatcu (Navigator), Žalcu (Izba), Metvodah (Štala), pa pri starih prijateljih Raubritterjih,.... Izpostavil bi še en koncert, ki je bil v Rock Bar-u na Bledu, konec oktobra. Prava norija, kdor je bil tam mu zagotovo ni žal! Začele so se zbirati misli o videospotu za komad Prazna Cesta, Zato z idejami na e-mail :) Za leto 2006 imamo planiranih precej koncertov, veliko na štajerskem za začetek, kasneje pa pride na vrsto cela Slovenija.
Po odhodu basista Jureta Bička, band zopet išče basista, zato u svoje vrste povabijo člana bivše skupine Asession Simona Čarmana - Čareta. Čakalo ga je veliko trdega dela, vendar se je potrudil in mu je uspelo, tako da je sedaj uradno član skupine Lady's First. Kmalu po njegovi nastanitvi smo se odpravili na natečaj Newcommer v Graz, kjer je potekalo tekmovanje mladih bandov. Uvrstitev v prvo polovico nastopajočih nam je dala zagon za snemanje videospota za pesem 911 in snemanje naše prva plošče. V začetku meseca maja, se je snemanje spota pričelo in vse skupaj je bilo zelo zanimivo, polno presenečenj ter trdega dela. Poleg snemanja skladb za ploščo, se veliko koncertira, zato se težko najde čas za kakšne druge stvari.
Vedno bolj se kaže profesionalen odnos v skupini in ta občutek, da nismo več samo "garažni band" je kar lep.
Lady's First Website
Lady's First @ MySpace