KASTRATOR

Bio:
KastratorBend sestavljajo štirje člani, vsi pa prihajajo iz Ljubljane oz. bolj natančno iz Črnuč, kjer imajo tudi prostor za vaje. Začetki benda segajo v leto 2002, ko so se 6.12.02 vsi sedanji člani Kastrator-ja zbrali na prvi uradni vaji in začeli s svojim ustvarjanjem. Džimi (Matej Štendler) igra bobne, Rage (Blaž Oražem) je glavni vokal in basist, Simke (Jaka Simonič) in Smreč (Sašo Smrekar) pa igrata kitari ter sta uporabna tudi za backvokale. Po parih vajah je nastal njihov prvi komad, Črna Blodnja, konec aprila pa sčo že posneli prvi demo CD, na katerem je 7 avtorskih skladb in ena priredba.
Dva njihova člana igrata tudi v drugih bendih. Rage igra bass še v death metal skupini "Abattoir", Smreč pa igra še v dveh punk skupinah, "Vikend Panksi" in "Koitus". Simke (kitara) in Džimi (bobni) pa svoj prosti čas posvečata učenju novih tehnik igranja na svojih inštrumentih.
Na njihovo glasbo vpliva veliko različnih zvrsti. Kompozicijska tehnika na bobnih meša zelo hitre ritme z manjšimi primesmi lažjega reggae-ja, distorzirane kitare pa ustvarjajo oster punk-rock zvok s solažami, ki variirajo od bluza do heavy metala. Vsi kitaristi tako prispevajo k nastanku novih melodij za komade. Kar se tiče besedil, jih pišejo vsi člani benda, tako da lahko rečemo, da pri ustvarjanju svoje glasbe sodelujejo vsi. Njihovi vzori pa pripadajo zelo različnim glasbenim zvrstem: hardcore, punk, reggae, punk-rock, rock'n'roll, blues, ter mnogim zvrstem različnega metala.
Bend ima željo še naprej delati glasbo v taki smeri kot do sedaj, osredotoča pa se na neko vmesno sfero NY-hard core-a in punk-rock-a. Želijo si koncertov kjerkoli, vsi pa delajo na tem, da še bolj uskladijo svoje igranje in napredujejo v smeri, v kateri delajo že od začetka svojega igranja.
Kastrator