FIREFLY

Bio:
FireflyRojeni smo v Ljubljani, tako člani kot tudi bend sam. Odraščali smo ob vseh možnih zvrsteh glasbe. Naš spekter se širi od Beatlov do Metallice, od Byrdsov do Petruccija, od Avril Lavigne do Siddharte, BFM, Foo Fighters, skratka dobro podkovano znanje v rocku, popu in metalu. Težko bi bilo določiti, kaksen stil glasbe igramo, najlažje bi rekli rock, a ga moramo nekako tudi opredeliti. Ne bi mogli reči, da koga posnemamo ali se po kom zgledujemo, če bi kaksna ideja o zgledu padla, bi bila čisto preveč smešna za vas in za nas; tako lahko rečemo, da igramo trdi in mehki rock, malo pravljičen, malo jezen, malo melanholicen, žalosten, a udaren, ter radi imamo veliko menjavanja akordov v kombinaciji z različnimi melodijami, ker največ damo na lepo melodijo in harmonijo predvsem klavirja, violin in kitare.
Začetki našega benda segajo v nostalgična leta našega otroštva... Ko sta petnajstletna fanta, Betty in Dexter, dobila kitari, in predlagala desetletni Ivani, Bettyjevi mlajši sestri, da kaj zašpila z njima...izgubili so se sicer za nekaj let, nekje v času pa so se spet našli in septembra leta 2002 sta Dexter in Denis ustanovila pravi, pravcati rock-bend Firefly.
Dexter pevec, Betty na ritem kitari, Denis na solažah, Maki na ritem sekciji, Seibert na basu in Ivy na klaviaturah smo preigravali velike hite BFM, Siddharte itd., kot vsi v svojih ranih začetkih. Nas prvi plac (prostor za vaje) se je nahajal v Seibertovi garaži na Igu, nekajkrat celo v njegovi dnevni sobi, nato smo se preselili v zaklonisče gimnazije Moste, a so nas nagnali ven, ko so začeli obnavljati gimnazijo...:) Na koncu koncev smo pristali v zaklonišču stolpnice, v kateri nekateri od nas tudi živijo, v Ljubljani za Bežigradom.
Ko prvo obdobje ni obrodilo nobenih večjih sadov, le nekaj koncertov, smo obupali: vzeli smo si premor in premislili, v premoru pa izgubili Betty kot ritem kitarista in bobnarja Makija, ki nam je pobegnil na Poljsko, da bi se poročil. (?!)
Nakar smo zavihali rokave in vzeli usodo benda v lastne roke: Ivy je bila zelo produktivna pri pisanju pesmi. Našel se je modri človek Plevel , ki je sedel za bobne; ter Dexter je poleg mikrofona poprijel tudi za ritem kitaro. Tako nas je ostalo le pet kresničk :) Meseca maja, v letu 2005, je skupino zapustil Anže Plevel, na bobnih pa ga je zamenjal Anže Sitar.
Avtorskih komadov nam ne zmanjkuje, ker je Ivy zmeraj na delu. Angleška besedila so posledica premišljevanja ustvarjalke besedil (delamo pa tudi na tem, da bi bil kaksen komad v slovensčini). Tega ne počnemo le zato, da bi ciljali na tujino (čeprav imamo tudi to v mislih).
Pred kratkim smo se odlocili, da si bomo petje delili in bomo moderen bend s pevcem in pevko, prav tako pa rabimo nov sintesajzer, ker ta ni gut :) Posneli smo home-made demo, koncertirali s Silencio, Anavrin, Soldiers of Afghanistan in mnogimi drugimi in se trudimo, da bi nas lahko slišali na vseh koncih Slovenije.
Firefly Website
Firefly @ MySpace