DWEAL

Bio:
DwealDweal je glasba. Kdor slabo sliši, bi jo označil kot pussy metal ali sissy rock, zagotovo pa ni EMO. Ker še bend ni odvisen od velikih založb, ni niti indy. Pravzaprav se skupina podela na žanr. Gre za random bullshit in tako tudi zveni.
Dweal o sebi: »Čeprav nam je jasno, da je svet v razsulu in nam mediji perejo možgane, naša besedila niso politično obarvana. Govorijo predvsem o manj rožnatih stvareh, ki jih je izkusil vsakdo izmed nas. Nenazadnje pa je itak melodija tista, zaradi katere smo DWEAL.«
Dweal prototip je nastal leta 1999, ko so Matjaž Goričan (vokal, kitara), Jaka Kos (bobni) in Jan Blažič (bas kitara) ustvarili prvi lastni komad. V letu 2001 se jim je pridružila Ana Vončina (klaviature). Skupaj so odigrali kar nekaj uspešnih koncertov (Festival Lent).
Po kreativni pavzi je Matjaž Goričan med drugimi sodeloval tudi z glasbenikoma Markom Jakopancem (bobni) in Primožem Zajškom (klaviature).
Današnjo podobo pa je skupina dobila s prihodom bobnarja Denisa Jančiča, kitarista Vasje Bajdeta in basista Martina Počkarja ob koncu leta 2005.
Dweal Website
Dweal @ MySpace