CHILDREN OF BOSNA

Bio:
Children Of BosnaTurbomelodični power/death metal Children Of Bosna je solo projekt vokalista underground skupine Tortor Animarum. Skupina, ki je inspiracijo vlekla iz black death in thrash metala, se je po nekajletnem delovanju razšla, Gorgoth pa se je odločil, da bo nadaljeval svojo glasbeno pot. Vendar to tedaj zaradi prezaposlenosti nikakor ni bilo mogoče. Po končani srednji šoli se je intenzivno pridružil specialni enoti slovenske policije in kazalo je, da z glasbeno kariero ne bo nič. A težnja po ustvarjalnosti je bila prevelika, zato je Gorgoth izstopil iz policijskih čet in ponovno odkril svojo zatrto strast do glasbe.
Odločil se je za lasten projekt, brez drugih članov in prilagajanj, kajti le tako bi lahko ustvarjal točno tako glasbo, kot jo želi, zato je v svoji glavi ustvaril pet dodatnih osebnosti, preko katerih sprošča svoj navdih. Njegove inspiracije so očitne že na prvi posluh. Za zgled se je namreč obrnil k svojim vzornikom od mladih nog, Children Of Bodom, katerih glasbeno strast mu je uspelo perfektno zliti skupaj z melodijami svojih balkanskih korenin. Prav od tod tudi ime Children Of Bosna; nekoliko posvečeno najljubši skupini, hkrati pa tudi sebe Gorgoth vidi kot izgubljenega sina matere Bosne, ki svojo dušo, razpeto na križ dveh svetov, izliva v inštrumente.
Po nekaj posnetih komadih je začel s promocijo preko vplivnih glasbenih znancev. Ker se je bal, da bo njegova glasba v Sloveniji zaradi ozkoglednosti preveč obsojana in zaničevana, si je kar takoj za cilj zastavil bolj odprti evropski trg. Edinstvenost glasbe in njena melodičnost sta potrkali na prava ušesa in kmalu je Gorgotha kontaktirala nemška založba Atomic Blade, pod okriljem katere delujejo svetovno znane skupine, kot so Deer Of Darkness, Sweet Sparrow, Evensnow in Sunfall. Podpisani pogodbi je sledilo studijsko snemanje desetih skladb za prihajajoči album By The Power Of Mostar. Ko je album izšel, se je takoj uvrstil visoko v lestvice v Avstriji, Španiji in Estoniji, na Danskem metal radiu MetalFlökk pa je bila skladba Follow The Nuki proglašena za komad tedna.
Projekt Children Of Bosna se vedno bolj vzpenja in le Alah lahko predvidi prihodnost te odlične inspirativne glasbe.
Children Of Bosna Website
Children Of Bosna @ MySpace